TINA NILSSON

Tina.JPG

OM MIG

Tina Nilsson leg. sjuksköterska, HLR instruktör, certifierad massageterapeut och akupunktör. Mitt i livet med utflugna vuxna barn, gillar att träna och livet på landet med allt vad det innebär med husdjur och naturen inpå husknuten. 


Jag går in helhjärtat i ett nytt sammanhang med Albin och Idrottspraktiken, vilket känns spännande men även utmanande och betydelsefullt att förmedla vikten av friskvård för att minska risken för ohälsa. 


Vad kan jag erbjuda?
Smärta, stelhet och trötthet i kroppen kan komma från många olika orsaker så som enformigt arbete eller överansträngda muskler och leder. Massage och akupunktur kan hjälpa mot smärta och påverkar  välbefinnandet både psykiskt och fysiskt. Den massage jag ger kan vara djupgående och behandlande då jag trycker på spända muskelsträngar samt töjer och tänjer muskler vid behov.


 

Den massage jag ger kan vara djupgående och behandlande då jag trycker på spända muskelsträngar samt töjer och tänjer muskler vid behov. Jag anpassar mig naturligtvis efter kundens behov och en ren avslappnande massage är också möjlig att få vilket kan ha en lugnande effekt på nervsystemet. I samband med massagebehandling vill jag gärna veta lite om din hälsa och om du har eventuella sjukdomar jag kan behöva ta hänsyn till. Exempelvis är massage inte lämplig vid feber/infektioner. Du kommer få fylla i en hälsodeklaration på plats.

 

Förutom att vara certifierad massör så arbetar jag som leg. Sjuksköterska på medicinavdelning och är instruktör inom hjärt-lungräddning. Våren 2019 blev jag certifierad massör. I utbildningen ingick förutom massage även personlig träning och hälsocoach. Jag har även utbildat mig till akupunktör enligt den västerländska skolan som först och främst används i behandling av olika smärttillstånd.

Akupunktur har i studier visat sig ha god effekt framförallt i smärtlindrande syfte vid artros och spänningshuvudvärk och muskulära problem. Jag erbjuder även utbildning i hjärt- lungräddning vuxen och barn enligt HLR rådets riktlinjer för både företag och privatpersoner.

 

Mina planer inför framtiden är att även kunna erbjuda mina kunder bindvävsmassage. Jag är medlem i Yrkesmassörernas förening