IMG_3543.JPG

TEST- & FYSPROFIL

Idrottspraktikens egna testlabb finns tillgängligt för dig som vill få ut maximalt av ditt idrottande eller för dig som aktiv motionär som vill se hur bra du kan bli inom någon aktivitet. Det är först när vi testar dig i de olika fysiska egenskaperna som vi kan hjälpa dig på ett optimalt vis. Genom att vi skapar en fysprofil som är baserad på din idrottsliga fysiologiska kravbild & dina testresultat kan vi enkelt identifiera vad du behöver förbättra och utveckla för att uppnå ditt mål.

Idrottspraktiken testar:

  • Kondition - här testar vi din syreupptagningsförmåga genom en mask för att vi skall kunna mäta syrehalten i din utandningsluft och den volym luft du andas in och ut per min (ventilationen). På så vis får vi din vO2max. Vi mäter även din maxpuls för att kunna hjälpa dig med att skapa din trösklar som vi sedan kan använda i träningsupplägget. Detta test utförs på cykel, löpband eller i önskad miljö. - absolut vanligaste testet.

  • Styrka - hos oss kan du komma och göra styrketester i utvalda övningar som är relevanta för din idrott/aktivitet. Under dessa tester mäter vi din maxstyrka som vi sedan använder oss av för att styra intensiteten och belastningen i träningsupplägget. - ett av de vanligaste testen.

  • Rörlighet - genom att testa din rörlighet genom en screening finner vi dina dysfunktioner och ifall det finns några flaggor som kan begränsa dig i din idrott. - ett av de vanligaste testen.

  • Power/explosivitet - vi testar din spänst/explosivitet genom CMJ och/eller CMJa hopp. 

  • Snabbhet - hos oss kan du testa din snabbhet på 10,20 och 30 meter samt dina riktningsförändringar på 10-5-10m. Detta gör vi med hjälp av fotoceller. 

  • Fettmätning - vi mäter din fett% genom kalipermätning.

Vid ett första besök hos Idrottspraktiken går vi igenom dina målsättningar och skapar en fysprofil för dig. Denna fysprofil ligger sen till grund till vad vi väljer att testa hos dig beroende på vilken idrott du utövar. Vi gör minst 3 tester i varje fysprofil.

Utifrån dessa testresultat och den fysprofil vi precis skapat gör de det enkelt för oss att identifiera vad vi bör prioritera i din fysiska utveckling som du dessutom får förslag på hur den kan se ut.

Vill du ha skriftligt träningsprogram baserat på dina resultat, träningsbakgrund, målsättning, träningsmöjligheter och tid ska du istället välja tjänsten FYSPROFIL.

Vill man kan man även enbart boka tid för att bara testa en av dessa fysiska egenskaper antingen som en kul grej eller för att enbart utveckla en del. 

4990:-/ FYSPROFIL med 8v TRÄNINGSUPPLÄGG
Innehåll:

Storsäljaren som har hjälpt överlägset flest av våra kunder att uppnå sina mål, oavsett om du är elitidrottare eller en aktiv motionär.
1 testtillfälle för minst 3 tester. Besökstid: 120 min. 
1 träningstillfälle för program- & övningsgenomgång. Besökstid: 60 min. 

1 testtillfälle för tester igen efter dessa 8 veckorna + beslut om fortsatt arbete. Besökstid 120min

Tillgång till daglig coachning under dessa 8 veckor med möjlighet till justering och förändring av program/övningar vid behov. Träningsupplägget baseras på dina resultat, din träningsbakgrund, målsättning, träningsmöjligheter och tid för träning.

1490:-/ ENSKILT FYSTEST

Innehåll:

Du väljer en valfri egenskap som du vill testa som du sedan kommer till oss och där du utför testet. Välj fritt mellan rörlighet, styrketester, power/explosivitet, kondition & snabbhet. Här får du även muntlig träningsrådgivning. Vill du ha skriftligt träningsprogram baserat på dina resultat, träningsbakgrund, målsättning, träningsmöjligheter och tid är det plus 300:-/träningsvecka. Besökstid: 60 min

1990:-/ 2 valfria tester

Innehåll:

Du väljer själv vilka två egenskaper du vill testa utav rörlighet, styrka, power, kondition & snabbhet. Därefter kommer du till oss och utför dina tester på plats. Här får du även muntlig träningsrådgivning. Vill du ha skriftligt träningsprogram baserat på dina resultat, träningsbakgrund, målsättning, träningsmöjligheter och tid är det plus 300:-/träningsveckaBesökstid: 90min