ALBIN PÅLSSON

Profil maif.JPG

OM MIG

Albin Pålsson är grundaren av Idrottspraktik och har arbetat med rehabträning, personlig träning och manuell medicin i över 4 år.

 

Sedan barnsben har träning varit en stor del av mitt liv. Redan från början var tanken aldrig att låta träningen ta över hela min vardag, utan den har snarare fungerat som ett komplement till andra saker som är viktiga för mig. Det handlar om att umgås med vänner, dricka en god öl på helgen och ta hand om familjen. Lika väl som träningen behövs för att jag ska må bra, krävs också det andra för att livet ska gå ihop.

 

Livet handlar om balans. Det är först när du når balans som du kan må bra på riktigt. Att fastna i ett extremtänk - där träningen eller någon annan syssla tar över hela ens medvetande - är motsatsen till att leva ett liv i balans. Jag jobbar mycket med och förespråkar funktionellt tänk. Där jobbar jag med rörelsemönster som vi faktiskt använder och har i vårt vardagliga liv och eller vår aktiva sport. 

Jag tror på att kroppen är en självläkande maskin som man behöver stötta med hjälp av korrekta behandlingsmetoder och korrekt träningsdos, träningsövningar och rörlighet. Det är sällan endast en behandlingsmetod eller en sak som hjälper mot smärtor och skador, utan det är en kombination av alltihopa och det gäller att hitta de delar som passar för varje enskilda individ.

 

Min träningsbana och mitt intresse för just välmående bottnar i mina tunga år i början av tonåren när jag brottades med anorexia. Jag slutade äta på grund av att jag kände mig för tjock och då tog träningen över hela mitt medvetande samtidigt som jag rasade i vikt. Som värst var jag nere på 29 kilo. Därefter hjälte min engagerade familj, professionell hjälp från samhället och den roliga träningen mig att bryta destruktiva mönster.

 

Detta gjorde att jag letade efter vägar för att hitta kunskap om hur kroppen fungerar rent anatomiskt. Jag har sedan mina tunga år hela tiden letat nya utmaningar och utbildningar för att hitta så mycket kunskap jag bara kan kring kroppen och hur den fungerar och detta gör att jag än idag fortsätter kontinuerligt att utbilda mig världen över för att ständigt kunna erbjuda de bästa behandlingarna och hjälpen till mina patienter.

Jag har utbildat mig till idrottsmassör-personlig tränare-massageterapeut och inom avancerad manuell terapi. Vilket har lett mig fram till där jag är idag, med en bred repertoar inom området manuell medicin.

 

Jag har hela mitt liv varit en såkallad sportfåne där mitt hjärta alltid har och kommer bulta lite extra för fotbollen.
Detta har även gjort att jag tagit detta vidare in i mitt yrke i form av att arbeta med fotbollsföreningar på elitnivå och även individuellt idrottsmän och kvinnor.
Jag specialiserar mig på idrottsrelaterade skador och har även utbildning inom idrottsmedicin.

Utbildningar:

- STAC Tränare

- 1 år, osteopathögskolan - Göteborgsuniversitet

- Lic. idrottsmassör

- Fysiologi & anatomi

- Idrottsmedicin

- Dipl. Massageterapeut med idrottsprofil

- Dry needling

- Int. Cert. Personlig tränare

- Dipl. Kostrådgivare

- Avancerad manuell terapi - Knä & nedre extremitet.

- Avancerad manuell terapi - Bröstrygg & bröstkorg

- Cert. Fascia abrasion technique (FAT-tools).

Pågående utbildningar:

- Examen - AMT (Avancerad manuell terapi)

- FIFA Sports Medical Diploma

- STAC Elittränare

Kontakt:
Albin@halsocoachen-hassleholm.se
0739 - 86 98 86