top of page
IMG_2261.JPG

Hallå!

Varmt välkomna till mitt företags, Idrottspraktiken, hemsida. Jag heter Albin Pålsson och jobbar idag som fystränare och med rehab av idrottsskador inom elitidrott och aktiva motionärer. Jag är en familjär kille som gillar att umgås med mina nära och kära, fotbollstok som älskar att ta en öl på fotboll samt en musikfantast som gillar att gå på konserter och lyssna på musik. 

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram

Min historia

Jag har alltid varit en idrottsnörd i allmänhet och fotbollsnörd i synnerhet. Ända sedan jag var en liten grabb har jag alltid både spelat och kollat på fotboll. Jag har haft en fin uppväxt med stort och brett socialt nätverk och med fantastiska vänner och familj. Under min tonår blev jag sjuk i ätstörningen anorexia och som 16 åring vägde jag 29kg.

Som person har jag alltid sökt mig efter fakta och objektiva mätverktyg där det inte finns rum för subjektiva bedömningar eller en massa tyckande. Alla tycker vi olika, som vi ska göra, men det innebär inte att det man tycker alltid stämmer. Således har fakta och behovet av att faktiskt veta hur saker och ting fungerar varit väldigt viktigt för mig. Det var också detta som blev en av mina nycklar till att bli frisk från sjukdomen. Jag valde att utbilda mig till personlig tränare som 17 åring för att skapa mig en förståelse kring vad träning gör med kroppen och byggde på denna utbildning med en kostrådgivarutbildning. Det var denna kunskap jag fick härifrån tillsammans med min stora passion för träning i allmänhet och fotboll i synnerhet som hjälpte mig att bli frisk. Det var genom logiken som jag förstod att jag måste äta mycket mat för att jag ska orka träna och röra på mig som jag vill göra. För äter jag inte kommer jag så småningom inte kunna spela fotboll. Detta var nyckeln för mig.

Efter denna period och tids sjukdom fortsatte mitt intresse för kroppen och dess anatomi och fysiologi att växa. Detta ledde till att jag fortsatte att utbilda min inom ämnet. Genom högskoleutbildning Idrottsvetenskap, 1 år på osteopat högskolan och diverse andra yrkesskolor och kurser blev det större och större. Till slut ledde det till att jag 2018 startade mitt företag, Idrottspraktiken som hade som mål att hjälpa människor och idrottare att utveckla och förbättra sin fysik och hälsa.

Att jag sen ha fått vara med om det jag har fått vara med om sen starten 2018 hade jag aldrig kunnat ana. Att gå från att starta företaget i Januari 2018 till att i November samma år vinna div 1 med Mjällby AIF trodde jag aldrig. Att det därefter skulle leda till direkt avancemang redan året efter till Allsvenskan var ännu mer otroligt. 2 år efter starten av företaget jobbade jag nu som fystränare på heltid i fotbollssveriges högsta serie, Allsvenskan.

Under resans gång har jag dessutom fått äran att vara en del av Tyringe hockey i div 1 samtVittsjö GIK i Damallsvenskan något jag är väldigt tacksam över.

Resan har gått snabbt och jag är otroligt glad över att jag startade Idrottspraktiken som har gett mig så mycket. 
Nu 5 år senare jobbar jag dagligen med aktiva elitidrottare och mitt senaste uppdrag nu är som fystränare för Svenska landslaget i fotboll P17. En sann barndomsdröm som har gått i uppfyllelse. Något jag är väldigt tacksam över.

Jag är också väldigt glad över att ha fått träffa alla människor inom mitt yrke som jag både fått möjligheten till att hjälpa men där jag också blivit hjälpt i min utveckling som tränare bara genom att få coacha någon. Fantastiskt!

Men detta är också något som ökar min motivation än mer till att fortsätta utvecklas och utveckla både elitidrottare och vanliga aktiva motionärer till att hela tiden bli bättre och göra sig själv så bra och stark som det bara går. 

Varmt välkommen in på min hemsida och min resa som fystränare!
Nu fortsätter vi att köra på!

Kontakt

Jag är alltid öppen för uppdragsgivare och förslag på samarbeten. Tveka ALDRIG att höra av dig. 
Tillsammans är vi starka. 

bottom of page